Pages

Sunday, October 21, 2018

Korjenasto povrce sa ruzmarinom

Divan prilog pecenom mesu ili fantasticna zamjena pomfritu. Nase omiljeno povrce, mozete koristiti povrce po svom izboru I u omjerima koji odgovara vasem ukusu. Da I ne spomenem koliko je zdravije od przenog pomfrita u ulju.





Potrebno povrce:

Cvekla,
Mrkva,
slatki krompir,
bijeli krompir,
repa,
rotkvica,
ulje, so, ruzmarin, malo kajen ili neke druge ljute paprika u prahu,
bijeli luk, crni luk u prahu po zelji.

Sve povrce  ocistiti I cuvati u vodi dok ocistimo cveklu. Cvekla odvojiti od ostalog povrca jer ce da pusti boju.



Rasporediti ostalo povrce u lim, a onda dodati cveklu. Sve fino pouljiti, dodati zacine po zelji I staviti preko listice ruznarina.

Peci u prethodno zagrijanoj rerni na 220/230 (445 F) oko 45 minuta.

Prijatno!