Pages

Tuesday, January 7, 2014

Begova corba

Begova corba je dosla u Bosnu sa Otomansim carstvom. Tu je I ostala I postala jedna od omiljenih tradicionalnih bosanskih corbi.

 
 
1 pileca prsa ili jedna teleca snicla isjeckana na kockice
2 mrkve ili nekoliko malih
1 solja bamje
1 korijen persina
1 krompir sjeckan na kockice ili 1 soljica rize
1 rebro celera
1 kasika sjeckanog persina
1 jaje
100 gr kajmaka ili pavlake
limunov sok po zelji
Oko 1 litar vode ili temeljca po izboru
 
Meso isjeckati I staviti da se kuha na laganoj temperature dok ne omeksa. Dodati zacine, isjeckano povrce ili rizu ako koristimo I nastaviti kuhati opet na laganoj temperature dok povrce ne omeksa.
 
Kad je sve lijepo kuhano umutimo jaje sa kajmakom I prelijemo preko corbe. Dovesti do vrenja stalno mijesajuci corbu.
 
Posluziti sa jos kajmaka ili pavlake I po zelji limunovim sokom.
 
Prijatno
 

 


No comments:

Post a Comment