Pages

Monday, April 14, 2014

Salmon cake (pljeskavice od lososa)

 
Ove snicle od lososa su zaista divne. Probajte obavezno. Umjesto lososa vjerovatno mozete koriwstiti i neku drugu vrstu ribe, a sa mesom rakova je posebno fino. Ja sam koristila ostatke lososa koji sam pekla u rerni sa malo ulja, soli i bibera, tako da su snicle bile gotove za par minuta.
 
 
 
 
Potrebno za 2 osobe:
 
200 gr lososa
1/2 kasike mrvica od hljeba (ovaj put sam koristila Panko)
1/2 kasike majoneze
1 jaje
1/4 kasike senfa
1/4 male kasikice senfa u prahu
1/2  kasika ajvara ili pimento sos (ako je ljut onda smanjiti kolicinu
1 kasika sjeckanog persina
1 kasika limunova soka
so i biber po ukusu (ako ste koristili ostatke i ne treba bas puno zacina)
 
 
 
Ukljucite gril da se grije na najjacu temperaturu. Meso rastresite viljuskom veoma lagano, nemojte ga previse usitiniti, izgleda puno ljepse. Dodati sve ostale sastojke i lagano mijesati tek da se sastojci sjedine. Pravite pljeskavice i stavljajte na ugrijan gril, koji ste blago premazali uljem po izboru.



Peci nekoliko minuta sa svake strane, tek da se meso ugrije (140 F), obzirom da je meso vec peceno, nije potrebno ga peci jos jednom, samo ugrijati na sigurnu temperaturu. Posluziti sa omiljenom salatom ili kao sandvic. Veoma su ukusni i socni.



No comments:

Post a Comment