Pages

Sunday, August 3, 2014

Coban corba

Ova corba supa moze da bude super glavno jelo, sa nekim predjelom, ili samo supa. Veoma je bogata okusa I vjerovatno necete pozeljeti nista poslije nje




Sastojci:

2 kasike putera
2 kasike ulja (ili sve ulje)
2 glavice luka
3 cehna bijelog luka
1- 2 paprika
2 krompira
2 mrkve
1 strucak celera
2-3 paradajza
so, biber, tucana paprika
1 kasika brasna
voda ili temeljac
2 kasike sjeckanog persina


Za cufte
1/4 kg mljevenog mesa
1 jaje
1 kasika hljebnih mrvica
1/2 male glavice crnog luka
1 cehn bijelog luka
so, biber

Uprziti luka na puteru I ulju. Dodati papriku I krompir isjeckane na kockice, mrkvu I bijeli luk. Prziti da povrce pocne da rumeni I bude napola uprzeno. Dodati kasiku brasna I preprziti zajedno sa povrcem. Oguliti 2-3 paradajza, isjeckati na kockice I dodati u masu, te prziti dok ne pusti sok I ne omeksa.

Doliti vodom da pokrije povrce.

Za meso imate dvije opcije. Mozete mu dodati soli, bibera I pola male soljice vode I praviti kuhlice velicine ljesknjaka I ubcivati u skoro gotovu supu. Ili kao ja, dodati jaje, krusne mrvice, biber I so, te praviti male kuglice, velicine ljesnjaka, uvaljati ih u brasno I prziti posebno u tavi do lijepe rumene boje. Ubaciti ih u supu I nastaviti kuhanje zajedno.

Kuhati supu na manjoj temperature nekih dvadesetak minuta I na kraju obilno posuti persinom I sjeckanim bijelim lukom.

No comments:

Post a Comment