Pages

Sunday, August 10, 2014

Musaka od tikvica

Brza I fina musaka od tikvica moze se posluziti kao prilog ili kao glavno jelo. Toplo preporucujem:

 
Potrebni sastojci;
 
3 tikvice
4 jaja
2 dl kiselog vrhnja
so, biber
persin
brasno
ulje ili puter za tepsiju
 
Tikvice oguliti, ili ako su mlade mozete ih ostaviti sa korom I narezati na tanke trake. Posoliti I ostaviti u dzevdzir da se tecnost iscjedi iz njih.
U medjuvremenu blago izmiksati jaja, dodati so, biber I kiselo vrhnje. Umakati svaku traku kikvica u brasno I stavljati u tepsiju premazanu puterom ili uljem. . Svaki red premazati pripremljenim nadjevom.
 
 
 
Zavrsiti sa nadjevom na vrhu I posuti persinom, meni ide super I kopar u ovoj kombinaciji.
Peci 40 minuta na 375/180 C.
Posluziti uz omiljenu ljetnu salatu.
 
 
 
 

4 comments:

  1. Sigurna sam da je musaka odlična ali mi oči ostadoše na ovom pekaču. Prijatan vam ručak:))

    ReplyDelete
  2. Hval Milice... musaka je tako lagana i fina...

    ReplyDelete