Pages

Saturday, October 10, 2015

Ferero

 
Nasa Amy je tek nedavno otkrila Nutelu, kad smo joj dali otvorenu teglicu Nutele da proba, nije se mogla odvojiti od nje, tako da sam odlucila da joj napravim Nutela kolac, ili Ferero rocher veliki kao kudbalska lopta. Vidjecemo hoce li joj se svidjeti. Dekoracija joj se dopala, iako je moglo biti I bolje, malo sam zurila, malo glavobolja, uglavnom nije bas ispalo kako sam ja zeljela, ali posluzice svrsi.
 
Za sastojke sam koristila 1 teglu nutele,  kekse sa punjenjem od ljesnjaka, I to veliko pakovanje za samljeti, I dva manja sam kupila za okolo I jos 300 gr cokolade od ljesnjica I isto toliko vrhnja.


Znaci samljeti kekse I u njih usuti nutelu. Cijelu! Dobro izmjesati pa staviti u kalupe da se rasladi I poveze.


Na ovoj se slici bas I ne vidi, ali sredinu sam napunila ljesnjacima, koje sam prepekla I ogulila. Na to sam opet ganaz od nutele. Znaci, 1 cup vrhnja, I 1 cup nutele. Cup je solja od oko 2 dl.


Kad se dobro rashladi, sastaviti dvije polovice I ponovno staviti da se rashladi I stegne. Rastopiti 100 gr mlijecne cokolade I umakati kekse u cokoladu I lijepiti za tortu. Kad smo cijelu tortu oblijepili, onda ponovno ostaviti u frizider da se rasladi.

 
U medjuvremenu napraviti ganaz od mlijecne cokolade u razmjeru 300 gr cokolade I 300 gr vrhnja za kuhanje, te ostaviti da se ohladi I malo stisne. Ja sam koristila cokoladu sa ljesnjacima, a vjerujem da bi noisete bila odlicna.
Popuniti supljine izmjedju keksa I ostavite preko noci da se dobro rashladi. Ujutru dekorisite po zelji.


No comments:

Post a Comment