Pages

Friday, April 15, 2016

Baba ghanoush

Super fin dip, koji moze da zamijeni obrok, uz neke fine pogacice.
2 Patlidzan, 1 paradaj izbockati vilicom, pa ispeci u rerni ili na rostilju. Ohladiti I oguliti. U food processor dodati patlidzan, 2 cehna bijelog luka, 2 kasike maslinova ulja, 2 kasike tahini paste, 1 limun, soli po ukusu, I procesirati do homogene fine mase! Prijatno!

5 comments:

  1. Volim baba ganoush , malko drugačije ga pravim ali i ovaj čini mi se veoma ukusan

    ReplyDelete
  2. Hvala Dubravka, pogledacu I tvoj,i ja nekad drugacije napravim... ali svejedno svakako mi je dobar!

    ReplyDelete
  3. Podseca mi jedan dip/salatu od patlidzana sto pravimo u Grckoj, narocito za vreme posta. Ipak ovo sadrzi i tahini i cini mi se da je ta kombinacija jako interesanta! Mislim da lepo ide sa tahinom! Jos zanimljivije ako tahin ima ukus pomorandza, mozda i meda... Hvala na ideji!

    ReplyDelete
  4. Lepo je na slici, da li je ono crveno mlevena zacinska paprika???

    ReplyDelete
  5. hvala kuvaricagr, mislim da bih voljela da probam taj sa ukusom pomorandze I meda. I ti si meni dala ideju <3 da to je crvena paprika, tek kao garnish za moj dip..

    ReplyDelete