Pages

Sunday, July 17, 2016

Kobia sa gradela

Nedavno sam dobila od prijatelja ovu ribu, cak sam bila zaboravila I kako se zove. Riba je zaista fantasticna, moja mladja cura, koja je veoma izbirljiva kad je riba u pitanju kaze da bolju nije jela. Ja se slazem u potpunosti, kad je jedete uopste namate osjecaj da jedete ribu, prije bi se reklo da je neka teletina ili veoma mekani stake. Ako imate priliku obavezno probajte ovu ribu, zaista je fantasticna okusa.

Potrebno:

oko 1 kg ribe,
prstohvat soli,
prstohvat ljute mljevene paprika
prstohvat suhog ruzmarina,
kasika italijanskog zacina
pola kasikice suhog bielog luka
maslinovo ulje u koje smo pokiselili zacinsko bilje
limun za posluzenje

Ribu marinirati u prethodnim zacinima oko jednog sata. Zagrijati rostilj na najjacu temperature, pa kad stavimo ribu smanjiti. Peci po desetak minuta sa svake strane. Posluziti uz omiljeni prilog!

Cobia on the grill:


Cut fillets into serving size pieces, and place in a bowl. Combine olive oil and lemon juice. Add all remaining spices to oil and lemon juice, and mix. Pour mixture over fish steaks. Marinate for 1 hour.  Remove from marinade and barbecue for about 8 minutes over coals (Keep checking, do not overcook!) Turn as necessary, basting several times with marinade. Serve hot off the grill


No comments:

Post a Comment