Pages

Wednesday, November 23, 2016

Hrskave pitice

Fantastican snack ili lagana vecerica ili meza uz pivo, toplo preporucujem. Po receptu Gagaherc I u njenu cast, jer je ovog mjeseca bila proglasena za cool sef I tako se upisala u nas klub sefova.


Potrebni sastojci"

Gotovih kora za pitu koliko zelite pitica (mozete ih I poloviti ako ih zelite servirati kao mezu)
Topivi sir po izboru
Za nadjev sam koristila paradajz, purecu salamu, rotkvice, gljive, paradajz sjeckani, olive, kapare, itd..
Puter za premazivanje kora
Na kraju sam ih prelila uljem od crnih tartufa, fantastican okus im je dalo

Koru premazati sa puterom, pa je previti na cetvritinu. Potom opet na pola, pa jos jednom na tri dijela.

Premazati puterom svaki put kad presavijate. Ukljuciti rerun na 350 C, peci nekih 8 do 10 minuta, tek malo da porumeni.

Preliti sa uljem od crnih tartufa I uzivati!

2 comments:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. Pitice su ukusne,pametna vegeterijanska ideja ovako spremiti piticu od gotovih kora.POZDRAV ZA bebinu kuhinjicu !

    ReplyDelete