Monday, November 21, 2016

Jabukovaca na ruzice

Nama uvijek omiljena...
 
Jabukovaca motana u ruzice je jako mekana I potpuno drugacija od one koja se rola dugacije. Ostane tko fina I socna. Toplo preporucujem.

Potrebno:
oko 8 velikih jabuka
1 pakovanje thik (debelih kora za pitu)
2-3 kasike secera
2 dl kuhanog sirupa (secer I voda)
1 kasika cimet
100 gr putera I po potrebi doliti malo ulja
4 kasike prezle

Jabuke oguliti, izerendati I preprziti sa cimetom I secerom. Ohladiti pa dodati prezlu.

Kore podijeliti na 4 dijela pa svaku premazivati puterom I presipati sa 1/4 smjese od jabuka. Uviti u rolat. Njezno sjeci komade zeljene velicine I umjesto da ih polazemo ostaviti ih uspavno da stoje kao ruzice. Isto uraditi I sa preostale 3 role. Preliti puterom I peci 30 minuta na 200 C. Vrelu pitu preliti hladnim sirupom. Prijatno!


2 comments:

  1. Pita od jabuka je divna,i nacin pripreme je odlican,dopada mi se.Pronasla sam vas, zelim da kazem divne recepte imate. Nemoj te mi zameriti kao pocetnik zelim nesto da naucim od vas,i o vasem blogu.Pozdrav!

    ReplyDelete
  2. draga Mickinirecepti drago mi je da si me pronasla I ja cu pokusati tebe da pronadjem da te pratim... hvala ti na divnim komplimentima <3

    ReplyDelete