Pages

Tuesday, December 13, 2016

Burek kao iz pekare sa gotovim korama

Fantastican I brz burek sa gotovim korama, okolo je tako fin I hrskav a unutra socan I mekan,  toplo preporucujem ...



1 pakovanje gotovih kora
600 gr fasiranog mesa
400 gr   luka
1 kasikica soli za
prostohvat ljute paprika ili biber po zelji
1/2 dl ulja
4 dl mineralne vode

Postupak:

Preprziti glavicu luka na dvijetri kasike ulja pa dodati meso. Prziti do smedje boje.

Pomijesati ulja I vodu. Uzeti 2 jufke, pa ih staviti na dno pleha, svaku premazujuci vodom I uljem. Ostaviti krajeve da vise izvan lima, tako da na kraju ih savijemo unutra u lim.



Na svaku sljedecu jufku stavljati dio smjese sa mesom, u zavisnosti od pleha, mozete stvavljati dvije tri kasike, pazeci da utrosite sve do kraja..



Staviti zadnje dvije kore bez nadjeva. Preostalu tecnost izliti preko pite.

Peci 40tak minuta na 210/410F ili do duboke rumene boje.



Posluziti uz omiljenu salatu ili jogurt



No comments:

Post a Comment