Iako veoma volim moje tradicionalne baklave, ipak volim po malo I eksperimentisati I napraviti nesto novo. Ova rolana baklava je svakako jedna od finijih varijacija na nase fine ruzice. Cokolada joj daje divan okus, zato toplo preporucujem da je probate. Fantazija od baklave!
Potrebni sastojci:
10 kora za baklavu
100 gr mlijecne cokolade
150 gr oraha
100 gr putera
200 gr secera
2 dl vode
1/2 limuna
Za dekoraciju
50 gr cokolade
kasika putera
Svaki list baklava premazivati puterom. Na treci list staviti nadjev, posuti orasima I rendanom cokoladom ili minijaturnim cokoladnim suzama. Nastaviti sa redanjem rolata tako sto svaku drugu koru presipamo filom, ali svaku premazujemo puterom.
Na kraju rolat isjeci na sirunu oko 2 cm ili po zelji. Premazati puterom I peci u zagrijanoj rerni dok ne porumeni na 350 F.
U medjuvremenu napraviti zaljev tako sto prokuhamo secer I vodu I na kriskice izrezan limun. Kad dobijemo sirup preliti preko ohladjenog rolata.
Pokriti lanenom krpom I ostaviti da upije zaljev. Ohladiti pa preliti u tankom mlazu rastopljenom cokoladom u koju smo dodali grumen putera. Prijatno!
No comments:
Post a Comment