Pages

Sunday, April 16, 2017

Pohovana piletina iz rerne

 
Super brza fina I zdravija verzija pohovane piletine. Ovo dodajem naknadno, piletina je cak I naredni dan socna I ukusna, iako bijelo meso kad se ohladi nije vise nimalo fino. Pravljano po ovom receptu je odlicno. Ja obicno napravim vise kako bih naredni dan imala meso za salatu!
 
 
 

Potrebno:

1/2 kg pileceg mesa od prsa ili po izboru,
1 kasika majoneze
1 kasika senfa
prstohvat soli I bibera
5 kasika maslinova ulja
prstohvat crvene paprika
prstohvat bijelog luka u prahu
prstohvat crnog luka

za pohovanje

2 jaja
1 solja brasna
1 solja prezle
2 kasike parmezana
so, biber

Pomijesati sve sastojke I ostaviti da odstoji bar sat.

Rernu ukljuciti na 380 F.

Komade mesa prvo umakti u brasno, pa u jaje pa u prezlu. Redati po plehu koji smo prestrli sa papirom za pecenje I premazali blago uljem.

Peci 35 minuta.

Sluziti uz omiljeni prilog!

No comments:

Post a Comment