Pages

Tuesday, August 8, 2017

Slatki kajmak

Slatki kajmak sa dzemom od mjesanog voca na domacem briosu...
 

 
 
Proces je veoma jednostavan. Domace mlijeko kao potreban sastojak,  a u zadnje vrijeme sam uspjela napraviti skoro isti ukus I sa vrhnjem sa kuhanjem, birajuci veoma kvalitetno vrhnje koje je organik I naravno grass fed.  
 
Veoma jednostavan process, na ringli zagrijavati mlijeko ali da ne provri I obirati kajmak koji se skuplja na povrsini. Koristi se siroka posuda ili neki duboki lim/tepsija za pecenje.
 
Ako nemate vremena za taj process zagrijavanja I obiranja na ringli, jednostavno ubcite posudu u rerun I zagrijavajte na 80 C/175 F cijeli dan. Na kraju samo pokupite vrhnje koje se zapeklo na vrhu posude.
 
Koristite kao namaz, za Kreme, punjenja za kolace, i za sta god vam zatreba. Kafa se oduvijek cijenila sa ukuhanim kajmakom, i pravi je treat. Prijatno....
 

No comments:

Post a Comment