Pages

Friday, April 6, 2018

Nas omiljeni sasvim obicni rolat u cokoladnom ruhu

Nas omijeni sasvim obicni rolat sad u cokoladnom ruhu, predivan I preukusan, pjenast, ne previse sladak ali u isto vrijeme ono da te u potpunosti obori sa nogu...



Za kore:

5 jaja
150 gr secera (koristila smedji light)
35 gr brasna
15 gr kaka

Kao I za sasvim obicni rolat  djem za premazivanje kore

Krema

400 ml slatke pavlake
300 gr mlijecne cokolade po izboru

Razdvojiti zumanca I bjelanca. Zumanca umutiti sa dvije trecine secera u gustu kremu. Ostaviti sa strane, Umutiti bjelanca sa malo cream of tartar ili mrvicu soli u cvrstu kremu, postepeno dodavajuci preostali secer.

Kakao I brasno prosijati, Po zelji dodati 2 vanilla secera. Naizmjenicno dodavati brasno I kakao sa bjelancima u zumanca dok se sve fino sjedini ali ne previse mutiti.

Sve izliti u lim od rerne koji smo premazali bogato puterom I peci 15 minuta. Temperatura rerne je 375 ili 180. Njezno pritisnuti prstima, ako se kora vraca u pocetni polozaj kad je dotaknemo prstima onda je gotova.

Odmah je prevrnuti na vlaznu kuhinjsku krpu, odlijepiti papir, te urolati I ostaviti da se ohladi.

Kremu pripremiti kao I ganaz, ugrijati vrhnje do vrenja, preliti preko cokolade te sacekati minut, pa umutiti u kremu. Ostaviti u frizider da se dobro ohladi.

Koru premazati djemom, pa filovati.

Ohladjenu kremu umutiti mikserom, pa polovinom Kreme filovati rolat, a drugom ukrasiti sa vanjske strane.

Ostaviti da se dobro rasladi, pa ukrasiti po zelji. Prijatno!


No comments:

Post a Comment