Pages

Sunday, July 1, 2018

Cufte ili snicle u kajmaku ili prijedlog za low carb rucak

Svi mi volimo  cufte u kajmaku, a jeli vi  ikad pravite snicle u kajmaku. Fasirane snicle se obicno prave bez narocitog sosa ili uz gravy, crveni sos ili u djulbastijama, ali rijetko kad u kajmaku.

Ovaj danasnji prijedlog za rucak je napravljen da odgovara I onima koji su na low carb dijeti, i onima koji su na regularnoj dijeti.

Da se ja vratim sniclama u kajmaku, koje su mi apsolutno hit. Ako vam se neda da ih zapecete u rerni, slobodno ih pokrijte i na najtisoj vatri dopecite na ringli.





Potrebni sastojci za snicle u kajmaku:

500 gr fasiranog mesa (ja uvijek koristim junece sirloin i chuck - ovi na US trzistu)
1 kriska starog hljeba ili kasika mrvica, za low carb verziju koristite sesamove sjemenke.
1 jaje
sjeckani person, luk i bijeli luk
1/3 dl vrhnja za kuhanje
so, bijeli luk u prahu, crvena ljuta i slatka paprika po zelji

pokusajte nekad dodati i 1 kasikicu sode bikrarbone, snicle imaju poseban ukus sa njom

ulje i puter za przenje u zeljenom omjeru



Za sos:

3 dl vrhnja za kuhanje
4 kasike omiljenog kajmaka
4 kasike rendanog kackavalja
so, bijeli luk u prahu, crvena ljuta paprika, person

Sve sastojke za snicle pomijesajte, mozete nekoliko sati prije pecenja i cuvajte u frizideru do upotrebe. Potom napravite snicle zeljene velicine i przite u zagrijanom ulju i puteru do lijepe rumene boje.

Izvadite u lim koji moze u rerun. Za sos sve sastojke pomijesajte pa prelijte preko snicli.

Pecite u zagrijanoj rerni oko 30 minuta.



Servirajte uz omiljeni prlog, kod mene pecen krompir u tagari.

Zapeceni krompir I mrkva u tagari:

Dva krompira I jedna mrkva po osobi (kod mene su bili veci krompiri I mrkve)

ulje, so, bijeli luk

Peci na jacoj temperature dok se fino ispece I pocne fino da rumeni.

Umutiti 1 kasiku senfa I majoneze, dodati zacine po zelji, italijanski I ruzmarin kod mene te premazati krompire.

Vratiti u rerun jos petnaestak minuta da fino porumene.

Snicle u kajmaku na drugi nacin:

1-2 snicle po osobi (mogu biti telece, pilece ili purece)
 4 kasike krusnih mrvica
1 jaje na 1-2 snicle
vrhnje za kuhanje 1 dl na 2 jaja
zacini, so, kayen paprika, crvena paprika, bieli luk u prahyu
zacinske biljke, oregano, basil, suseni paradajz

Ako koristite telece snicle istuci batom. Zaciniti, uvaljati u krusne mrvice pa staviti u lim. Preko staviti zacinske trave i suseni paradajz. Zaliti vrelim vrhnjem za kuhanje. 
Peci na 400 F, 20 minuta pa jos 20 na 350 F. Pilecim sniclama treba iskljuciti rernu posle 20 minuta i ostaviti da se dopecu u toploj rerni!


Prijatno~

 
I jos jedna slicica kad je ovako fotogenicna:
 
 
 
Supa:
 
3 bataka
1 litar vode
bijeli luk, crni luk, celer, paprike, mrkva
so, crvena ljuta paprika
 
Iskuhati dok se meso ne odvoji od kosti.
 
Supu procjediti pa po zelji razmutiti 1 kasiku gustina u malo vode I uliti u supu. Kad provrije, blago umutiti 2 jaja I lagano dodati u supu.
 
Ne dopustiti da vrije poslije ovoga. Zaciniti persinom I crvenom ljutom paprikom. Prijatno!
 
 
I naravno na kraju zasladiti pitom od cokolade
 
 
Prijatno!
 
 

No comments:

Post a Comment