Pages

Sunday, January 27, 2019

Sjeckani burek sa gotovim korama

 
Slicice nisu bas naj naj, ali pita je bila fantastican... ove fine kisele papricice punjenom kupusom su me odnijele nazad u roditeljski dom gdje su paprika filovane kupusom bile must do svake zime. Moj otac ih je obozavao...

 

 

Potrebni sastojci

1 pakovanje kora, srednje ili tanke debljine
500 gr fasiranog
3-4 veca krompira
1 velika glavica luka
1 kasikica soli
malo ljute paprika kajen ili bibera

za preljevanje:

2 dl ulja
4 dl vode

Luk preprziti na malo ulja, pa dodati krompir I meso. Zaciniti. Prziti pet minuta. Ne mora da bude potpuno uprzeno.

Ostaviti da se hladi

Preostalo ulje umjesati u vodu pa premazivati kore sa tim. Na dno staviti tri kore pa poceti presipati smjesom od mesa I krompira dok ne utrosimo smjesu u potpunosti.

Preliti preostalu tekucinu preko pite.

Peci 40 minuta na 410 F/185 C.

Prijatno!

No comments:

Post a Comment