Pages
▼
Sunday, July 21, 2019
Bijele razen kocke
Saturday, July 20, 2019
Sunday, July 14, 2019
Cheesburger u keto verrziji
Nedavno sam, nakon dugogodisnjeg isprobavanja peciva nasal zamjenu za perfekt hljeb u keto/low carb verziji. Tako da smo uzivali do maksimuma u ovom super loaded keto burger.
Recept za keto buns je postavljen nedavno.
Recept za burger mozete koristiti bilo koji. Izbarite meso I cut koji nisu u potpunosti suhi.
Karamelizirajte luk, preprzite gljive I to je to. Uz salatu, paradajz I kecap savrsen obrok za party night.
Wednesday, July 10, 2019
Rozen kore sa cokoladom
Ove divne razen cokoladne kocke mozete napraviti zaista brzo. Super su lagane, izdasne a ukusne. Toplo preporucujem.0
Potrebni sastojci:
1 pakovanje rozen kora
750 ml mlijeka
1 vanillin secer
200 gr secera
125 gr cokolade za kuhanje
40 gr kaka
45 gr gustina
125 gr putera
pozelji mozete dodati rum, ili neku drugu aromu, npr narandza se odlicno slaze sa cokoladom.
Glazura:
200 gr cokolade
6 kasika ulja
Odvojiti oko 2 dl mlijeka ostalo staviti da prokuha. pomijesati sve sastojke osim cokolade I putera u mlijeku, I kad ostalo mlijeko prokuha, dodati umijesanu masu. Kuhati1 3-4 minute da se fino sgusne pa dodati cokoladu I puter.
Mijesati da dobijete finu I sjajnu smjesu. kore rasporediti okolo I na svaku osim jedne staviti kremu. ja obicno koristim skup za sladoled, tako da nekako imam istu kolicinu smjese za sve kore.
Premazane kore poklopiiti necim sto nije pretesko, mozda daskom za meso I ostaviti 1da se hlade.
Na pari rastopiti cokoladu sa uljem. Preliti preko kolaca I nekoliko puta protresti da se glazura fino rasporedi. Ova glazura je meni najlaksa od svih I jako je lijepa.
Prijatno!
Potrebni sastojci:
1 pakovanje rozen kora
750 ml mlijeka
1 vanillin secer
200 gr secera
125 gr cokolade za kuhanje
40 gr kaka
45 gr gustina
125 gr putera
pozelji mozete dodati rum, ili neku drugu aromu, npr narandza se odlicno slaze sa cokoladom.
Glazura:
200 gr cokolade
6 kasika ulja
Odvojiti oko 2 dl mlijeka ostalo staviti da prokuha. pomijesati sve sastojke osim cokolade I putera u mlijeku, I kad ostalo mlijeko prokuha, dodati umijesanu masu. Kuhati1 3-4 minute da se fino sgusne pa dodati cokoladu I puter.
Mijesati da dobijete finu I sjajnu smjesu. kore rasporediti okolo I na svaku osim jedne staviti kremu. ja obicno koristim skup za sladoled, tako da nekako imam istu kolicinu smjese za sve kore.
Premazane kore poklopiiti necim sto nije pretesko, mozda daskom za meso I ostaviti 1da se hlade.
Na pari rastopiti cokoladu sa uljem. Preliti preko kolaca I nekoliko puta protresti da se glazura fino rasporedi. Ova glazura je meni najlaksa od svih I jako je lijepa.
Prijatno!