Za kore:
5 jaja
150 gr secera (koristila smedji light)
35 gr brasna
15 gr kaka
Kao I za sasvim obicni rolat djem za premazivanje kore
Krema
400 ml slatke pavlake
300 gr mlijecne cokolade po izboru
Razdvojiti zumanca I bjelanca. Zumanca umutiti sa dvije trecine secera u gustu kremu. Ostaviti sa strane, Umutiti bjelanca sa malo cream of tartar ili mrvicu soli u cvrstu kremu, postepeno dodavajuci preostali secer.
Kakao I brasno prosijati, Po zelji dodati 2 vanilla secera. Naizmjenicno dodavati brasno I kakao sa bjelancima u zumanca dok se sve fino sjedini ali ne previse mutiti.
Sve izliti u lim od rerne koji smo premazali bogato puterom I peci 15 minuta. Temperatura rerne je 375 ili 180. Njezno pritisnuti prstima, ako se kora vraca u pocetni polozaj kad je dotaknemo prstima onda je gotova.
Odmah je prevrnuti na vlaznu kuhinjsku krpu, odlijepiti papir, te urolati I ostaviti da se ohladi.
Kremu pripremiti kao I ganaz, ugrijati vrhnje do vrenja, preliti preko cokolade te sacekati minut, pa umutiti u kremu. Ostaviti u frizider da se dobro ohladi.
Koru premazati djemom, pa filovati.
Ohladjenu kremu umutiti mikserom, pa polovinom Kreme filovati rolat, a drugom ukrasiti sa vanjske strane.
Ostaviti da se dobro rasladi, pa ukrasiti po zelji. Prijatno!
No comments:
Post a Comment