Pages

Friday, August 16, 2019

Taco


Da napravite divnu veceru, ne treba vam puno vremena da provedete u kuhinji I za sporetom kuhajuci I spremajuci satima. Ako se odlucite za tako vece, sve ce ici brzo, u stvari vecina je sama priprema sides za tako. 

Tako meso:

1/2 kg fasiranog mesa
1/2 dl ulja
1 paketic tako zacina

Ukoliko ne mozete naci tako zacin onda ga pripremite sami

4 kasike chili praha
2 kasike kumina
1 kasika paprika
1 kasika soli
1 kasikica bijelog luka u prahu
1 kasikica soli
1 kasikica oregana
1 kasikica bibera
1 kasikica skroba ( ne obavezno, ali ce vam dati malo gusci sos mesu)

Sve fino pomijesajte I stavite u teglu pa koristite po ukusu. 

Meso preprzite na malo ulja pa mu dodajte taco zacin. Nastavite prziti da dobije finu boju dok sva tecnost ne ispari. Za tako, najbolje ga pripremiti dan ranije, I pustiti da se zacini fino povezu sa mesom.

Za posluzenje mozete koristiti soft I hard tako shells. Ja obicno napravim tortilje, ali volimo I ove hard. Ako nemate gdje nabaviti ove hard shells, onda ugrijte ulje do vrenja u fritezi. Uzmite kutlace, ili kako vec zovete sprave za sipanje supa/juha, stavite soft tortilju u ulje I pritisnite je kutlacom dok se fino isprizi u ulju. Ako ne zelite iz ulja, koje su btw tako hrskave, fine I adiktiv, onda uzmite loncic koji moze u rerun. Okrenite ga naopako pa na njega stavite soft tortilju. Pecite desetak minuta da dobijete krckavu zdjelicu u koju mozete posluziti tako.

Uz tako sluzimo salsu kao obavezno, sitno sjeckani paradajz, ja sam pravila I salsu verde, sir meksicki ili koji drugi, kiselu pavlaku/vrhnje I sitno sjeckanu salatu. 






Moj muz uziva u hard tako shells. Prijatno I vama!

No comments:

Post a Comment