Odavno pravim ovaj burek I zaista je fin. Ali nikako da uslikam malo ljepse slike I postavim.
1 pakovanje gotovih kora
600 gr fasiranog mesa
200 ml ulja (moze I mjesavina sa puterom ili maslom za ljepsi ukus
100 ml vode
1 velika glavica luka
1 kasikica praska za pecivo
1 kasika brasna
1 kasikica soli
Meso I luk preprziti.
Rernu ukljuciti na 200 C/400 F.
Pomjesati ulje, vodu, prasak I brasno
Staviti dvije kore na dno, tako da krajevi vire iz tepsije. poguzvati tri kore, naprskati ih pa staviti pola nadjeva. Preko jos poguzvati tri kore, fino ih naprskati, pa staviti drugu polovinu nadjeva. Potom poguzvati sljedece tri kore, dobro ih naprskati pa pokriti sa dvije preostale kore. Krajeve koje ste ostavili preko lima saviti unutra, sve fino poprskati preostalom tecnoscu pa peci dok fino ne porumeni 35 - 40 minuta.
Prijatno!
No comments:
Post a Comment