Neki dan smo pravili salatu sa preljevom od lime juice, maslinovim uljem i cilantrom i jako nam se dopala pa sam odlucila da probam jos neku sa tim preljevom. Inace isti preljev koristim za mango salsu koju obavezno pravim uz losos i izuzetno nam se dopada.
Potrebni sastojci:
1 glavica luka
1 krasstavac
1 paradajz
1 malo pakovanje mocarela sira oko 100 gr
1 saka oliva
oko 100 gr kuhane paste (ili po vasoj zelji)
oko 200 gr piletine
1 avokado
4 kasike na rezance isjeckanih pecenih kiselih paprika
3-4 kasike sjeckanog cilantra
maslinovo ulje i so po vasem ukusu
2 soka od lime
2-3 kasike jabukovog octa
Meso preprzite na maslinovu ulju, zacinjeno solju, bijelim lukom, i kayen biberom.
Stavite pastu da se kuha
Svo povrce polako isjeckajte na kockice, olive ostavite cijele.
Iscijedite lime.
Do sad se meso isprzilo, pa ga isjeckajte na kockice i ostavite da se prohladi.
I pasta bi trebala vec biti gotova, pa je preperite ledenom vodom da je rashladite.
Sve stavite u zdjelu za salatu.
Izmjesajte ulje, so, jabukov ocat i lime juice i prelijte preko salate.
Ostavite da se dodatno rashladi, ili sluzite odmah.
Prijatno!
No comments:
Post a Comment