Bas cesto pravimo Becku sniclu, jer obadvoje je volimo, ali nikako da postavim sliku i recept. Nista novo i komplikovano, a ipak super ukusan klasik.
Po osobi potrebna jedna teleca snicla
od zacina so i biber
Za pohanje:
1 solja mrvice koje su vec zacinjene
2 jaja
1/2 solje brasnja
Ulje za przenje, u zavisnosti od posude u kojoj se prze, da bar bude 2 prsta ulja
Meso istucite batom da bas bude tanko.
Meso prvo uvaljati u brasno, pa jaja, pa onda obilno presuti i uvaljati u mrvice. Ponoviti postupak, jaja, pa prezla. Zalijepiti sto vise mrvica, da ne bude ni malo vlazno od jaja.
Prziti u srednje zagrijanom ulju, paziti da ne bude prevruce na ne zagori.
Posluziti uz omiljeni prilog, mi bas volimo sos od gljiva i pomfrit.
Prijatno!
No comments:
Post a Comment