Tuesday, August 2, 2022

Gusti sok od kajsija i breskvi bez secera (mogu i jabuke, mrkva, narandja itd)

 Predivan gusti sok, koji se kuha veoma kratko, i bez secera. Kod mene od kajsija i breskvi jer su bili na akciji a divni zreli plodovi kojima secer i nije potreban.





Potrebni sastojci:

2 kg breskvi i kajsija 

2 limuna (sok procjedjen samo)

2 litra vode


Ocistiti voce pa preliti vodom. Staviti da kuha, i kuhati tek da voce omeksa. Ja sam usitnila stapnim mikserom, procijedila pa onda ostatak samljela u multipraktiku i vratila u sok.



Prokuhala jos jednom tek da se sve fino sjedini. 




Tegle ili flase koje se mogu hermeticki zatvoriti ugrijati u rerni na 200 F. Uliti jos vreo sok pa poklopiti i prevrnuti tegle ili flase. Moze se vratiti u rernu i ostaviti 15-20 minuta na istoj temperaturi, ali ako ce se odmah trositi nije ni potrebno Sok moze trajati jednu godinu.




Prijatno!  

No comments:

Post a Comment