Pages

Monday, December 26, 2022

Povrtna supa sa divljom rizom

 


1 glavica shalot

1 praziluk

4 cehna bijelog luka

100 gr gljiva

50 gr suhih gljiva

2 mrkve

3 struka celera

pola paprike

1 paradajz manji

1 cup divlje rize

2 manja krompira

1.5 l povrtnog temeljca

So, biber, cayen peper, bijeli i crni luk, timijan po ukusu.


Proprziti svo povrce a suhe gljive oprati pa namociti u vreloj vodi, da stoje dok se povrce ne uprzi.

Oprati rizu. Kad je povrce uprzeno dodati suhe gljive i opranu rizu. Doliti temeljcem i zatvoriti instant pot na pretis opciju i kuhati 15-20 minuta. Ostaviti 10tak minuta da pretis opusti sam pa otvoriti. Probati jeli dovoljno zacinjeno pa zavrisiti kuhanje dodajuci potrebne zacine i list persina.

Prijatno!


No comments:

Post a Comment