Pages

Friday, June 23, 2023

Piletina na madjarski

 




potrebni sastojci:

4 pilece noge

1 glavica luka

4 cehna bijelog luka

3 kasike ulja

zacini za piletinu

1 cup paradajz sosa

1/2 cup pileceg temeljca

1/2 cup kisele pavlake


Izrada:

Luk proprziti na ulju, dodati bijeli luk desetak sekundi, pa na to i piletinu. Prziti sa obadvije strane da fino porumeni.

Ukljuciti rernu (airfryer) na 400 F. Kad je piletina porumenila staviti je u lim, pa posuti paradajz sosom i pilecim temeljcem. 

Peci 20tak minuta. 

Izvaditi pilece noge pa u sos dodati kiselo vrhnje. Ostaviti da prevri, pa na to dodati i noge. 

Servirati sa pastom, rizom ili po vasem ukusu.


Ja sam pravila u airfryer, na 400 F. tako sto sam zacinila piletinu, narezala luk na krupno i dodala bijeli luk. Pekla 15 - 20 minuta da fino porumeni,  pa dodala sos.  Pekla jos 25 minuta na 350 F. Vrnje nisam stavljala. 

Bilo je super ukusno. 

Prijatno!

No comments:

Post a Comment