Pages

Tuesday, November 7, 2023

Cheesecake

Super fin i kremast cheesecake. 

Za visociji kolac uzmite mold broj 8-10, za nizi kao ovaj 12. Obziorm da sam imala goste odgovarao mi je nizi kolac koji moze posluziti vise ljudi.  



Za podlogu:

2 cups mljevenog keksa

3 kasike istopljenog putera


Za cheescake

40 dkg sira 

1 cup vrhnja

5 jaja

1 kasika vanile

100 gr secera


Za cream brule posip

100 gr secera


Prvo pripremiti lim tako sto ga oblozimo papirom, ali da papir bude visociji za 1-2 od ruba lima. 

Keks i puter pomijesati pa rasporediti po limu, utiskujuci dnom case da se sto bolje rasporedi. 

Peci 12 minuta na 375 pa ostaviti da se dobro ohladi.


Sir i jaja i secer mutiti da se dobije pjenasta masa. Sve treba da bude kucne temperature prije nego pocnemo sa pripremom kolaca. 

U umucenu smjesu dodati vrhnje i ponovo mutiti da se dobije kremasta smjesa. 

Sve uliti u lim i peci 45 minuta do 1 hour na 375 F. 

Ostaviti preko noci da se ohladi pa dekorisati sljedeci dan.


Prijatno!


No comments:

Post a Comment