Pages

Monday, January 8, 2024

Musaka sa krompirom

 Ovaj recept sam objavila na coolinarici prije 11 godina. Jos uvijek pravim musaku po ovom receptu, nikad nisam nasla neki koji bi bio bolji od ovog. Sinoc pravila za veceru djeci i nama, i bas smo uzivali!


1.5 kg krompira
600-700 gr mljevenog mesa
1 glavica luka
1-2 cehne bijelog luka
jaja
1 casa mlijeka
kasika prezle
kasika kisele pavlake
persin, sol, biber, vegeta

Ukljuciti rernu na 450 F/220 C.Ispriziti glavicu luka na malo ulja, dodati meso, trecinu persina i bijeli luk te zaciniti sa biberom, vegetom i malo soli.

2.

Oguliti krompir i isjeci na tanke kolutice. Ocjediti od vode, pa dodati sol, biber i vegetu, izmjesati. Tepsiju premazati sa uljem pa staviti pola krompira na dno tepsije. Preko krompira staviti 2=3 kasike prezle, meso, pa preko mesa ponovo staviti 2-3 kasike prezle i premazati kiselom pavlakom. Preko mesa staviti drugu polovinu krompira, poprskati uljem i staviti peci 45 minuta.


Posle 45 minuta umutiti jaja sa mlijekom i drugom trecinom persina i preliti musaku. Peci jos 15-20 minuta. 


Peceno posuti sa preostalom trecinom persina. 


Prijatno!

No comments:

Post a Comment