Pages

Tuesday, January 14, 2014

Losos iz rerne

Jedan od meni omiljenih nacina za pripremu salmona.




Sastojci:

4 komada lososa
10tak malih paradajza
1 manja glavica luka
1 kasika persuna
so, biber
liminov sok

Ugrijati rerun na 400 F/200 C.
Salmon isjeci na manje komade., pobiberiti I poslotiti. Isjeci luk na kolutove, oprati paradajz I pola od kolicine povrca staviti na dno, pouljiti, pa poloziti komade lososa, Po lososu rasporediti drugu polovinu povrca. Posuti uljem, pokriti sa folijom I peci 20 minuta. Otkriti foliju I peci jos 10 minuta na 220 F (425F). Posluziti sa limunom.




Recept iz casopisa Shoucut cooking.

4 comments:

  1. Sviđa mi se što nema puno petljancije, a sigurno je ukusno!

    ReplyDelete
  2. hvala Gaga bas je divno... sledeci dan sam pojela ostatke na salatu, bilo je opet super fino...

    ReplyDelete
  3. Ne smijem nista reci ,ali cu se pokusati sjetiti ovog nacina slijedeci puta jer losos inace dosta koristim u prehrani i dakako gledam n laksi nacin pripreme i da bude ukusno...ovo mi se svida !!!

    ReplyDelete
  4. Wygląda bardzo aptyecznie. Pozdrawiam serdecznie.

    ReplyDelete