Pages

Tuesday, January 14, 2014

Sarena dolma iz rerne





 Dvije tikvice, dvije vece glavice luka, 5 paradajza, 10tak malih paprika.
Fil: 1 kilogram mesa, solja rize, glavica luka, 2-3 manje mrkve, 3 cehna bijelog luka, kasika sjeckanog persina, 1 zreli paradajz, so, biber I ulje
Meso izmijesati sa povrcem I zacinima I ostaviti da odstoji dok ocistimo povrce. Tikvice prerezati na 3 dijela I izdubiti. Paradajz izdubiti I sacuvati sredinu, paprika ocistiti I okrenuti naopako da se okapaju. luk prokuhati ili staviti u mikrovalnu na 3 minute. Filovati povrce I doliti do pola sa vodom u koju smo stavili pola kasikice bibera I pola kasikice soli. Pokriti folijom I peci u zagrijanoj rerni na 220 sat vremena. Otkriti I vidjeti ako treba da se dopece

No comments:

Post a Comment