Pages

Saturday, August 16, 2014

Cevapi


Jos jedan recept za cevape. Za ove cevape mozete kupiti junetinu od plecke I vrata ili pomijesati I malo janjetine. Dva puta samljeti. Na kilogram mesa stavite po kasikicu, dvije, u zavisnosti koliko volite zacinjeno: bibera, soli, sode bikarbone, bijelog mljevenog luka u prahu I kasikicu do dvije crnog mljevenog luka u prahu. Bilo bi dobro da dodate 50 gr loja ako meso nije masno. Sve premljeti zajedno jos jednom, dodati 1 dcl mineralne vode I ostaviti da odstoji nekoliko sati ili jos bolje preko noci.



Cevapi se oblikuju I peku na jakom rostilju, koji smo blago premazali lojem ili uljem. Peci stalno okrecuci. Kad su se fino zapekli sa svake strane mozete ih malo preliti vodom u koju smo dodali malo ulja I  soli I pokriti lepinjama te ostaviti da se lepinje napare a cevapi dopeku unutra.


Posluziti vruce sa crnim lukom, paradajzom, kajmakom ili kiselim vrhnjem, ajvarom, ljutim papricicama, svjezom salatom, itd....


No comments:

Post a Comment