Pages

Sunday, October 12, 2014

Patlidzan parmezan na drugi nacin

Nedavno sam objavila recept za Patlidzan parmesan, ali ovaj recpet je bolji jer se patlidzani ne pohuju I prze u ulju nego se pecu u rerni.
 

 
 
Potrebni sastojci:
 
2 veca patlidzana
1/2 case majoneze
1 casa krusnih mrvica
1/4 case parmezana
1 tegla marinara sosa
200 gr mocarela sira
person, bijeli luk u prahu, suhi oregano, bosiljak, so, biber po ukusu
 
Izrada.
 
Isjeci patlidzan u snite debele jedan I po cm. U majonezu dodati so i biber. U mrvice dodati parmezan, persun, bijeli luk, oregano I bosiljak.
 
Premazivati patlidzan sa majonezom I uvaljati ih u mrvice. te stavljati na pleh namazan uljem. Peci u rerni na 425 F/220 C, 15 minuta.
 
 
Slagati reznjeve patlidzana jedan na drugi, izmedju premazati sa marinara sosom, presipati sa mocarelom, persinom, bosiokom I oreganom.
 
Zapeci u rerni 10-15 minuta. Meni je patlidzan parmesan uvijek bolji kad se ohladi I malo odstoji. 


No comments:

Post a Comment