Pages

Friday, April 8, 2016

Dinstana buranija

Moj omiljeni nacin pripreme buranije. Nekad sam je dinstala samo na maslu ili puteru, sad dodam malo kokosovog ulja, buranija bude tako kremasta I fina, potpuno novi okus. Ovako spremljenu buraniju uglavnom koritim kao prilog nekom mesu, sto se mene tice ja mogu I kao kompletan rucak.
Potrebno: 1 kg buranije 1 kasika masla 1 kasika kokosovog ulja so, biber, ljuta paprika po ukusu 1/2 solje temeljca
Buranija moze biti zaledjena ili svjeza, bitno je da je mlada. Rastopiti maslac I ulje pa dodati buraniju. Dinstati na lagano temperature oko 45 minuta ili dok ne omeksa, poklopljeno, stalno mijesajuci. Po potrebi dodati do pola solje temeljca, ali buranija ovako spremljena ne treba da ima previse safta na kraju. Prijatno.

6 comments:

  1. Ja ne volim boranije, tesko da nadjem nacin/recept da ih jedem. Ovaj recept sadrzi ljutu papriku sto cini recept zanimljivom! Ali ne znam gde moze neko da nadje kokosovo ulje...
    Da li ste probali sa drugom uljem? Na primer maslinovom?da li mislite da bi ispalo isto lepo ili kokosovo ulje daje receptu karakteeistican ukus a ne smemo izbegavati? Hvala unapred.

    ReplyDelete
  2. Ma ja sam ovu buraniju ovakvu spremala oduvijek, dok nisam znala da kokosovo ulje postoji I uvijek mi je bila prekrasna, u ovu ovakvu buraniju se moze dodati sve sto pozelis. Obzirom da ja zaista volim buraniju I ne zelim puno mijenjati na njenom okusu, ne doajem skoro nista u nju... znaci mastu na volju... dinstana buranija je specificna okusa jer se kuha u svom souk a ne doaje se puno nesto vode... probaj korisiti puter I svoje omiljeno ulje...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala,dobra ideja. I ja do sad ih jedem samo kuvane u vodi ne dodajem ni soli.
      Samo jedan recept mi se dopada, sa telecem mesom! Hm, znam da se dodaje puter ali nisam jos probala! Hvala!

      Delete
  3. pa I ja nekad napravim kao varivo sa telecim mesom, ali opet vise je dinstam nego kuham. Buranija je puno bolja kad se ne dodaje vode, nego se dinsta u vlastitom souk, samo se doda malo temeljca po potrebi, to mi cini buraniju finom I posbnom, kuhana mi nije fina ni malo, hvala draga na divnom koment

    ReplyDelete
  4. Milice i kod nas je danas bila boranija ali kao varivo..uh što se najedosmo a volim je na svaki mogući način.

    ReplyDelete
  5. nadam se da ste uzivali u njoj... ja obozavam ovu dinstanu....

    ReplyDelete