Pages

Friday, April 8, 2016

Podvarak

Vrijeme da se spremi kiseli kupus I iskoristi sto vise. Ostalo ce se zamrznuti pa u sarmu pokadkad...
2 glavice kiselog kupusa 2 glavice crnog luka 1 pakovanje telecih dimljenih kobasica (moze I suho meso, pilece meso, govedina po izboru) 1/2 solje govedjeg temeljca 2-3 kasike kvalitetnog ulja crvena ljuta paprika Kupus isjeckati na rezance. Dobro oprati, jer kuhanjem ce da se reducira, pa moze biti preslan I prekiel. Luk isprziti na malo masnoce, dodati bijeli luk, proprziti da zamirisi pa dodati kobasice ako ih koristite pa isprziti. Na kraju dodati kupus. Zaciniti crvenom dimljenom paprikom, ljutom I slatkom, bijelim lukom u prahu. Oprezno sa soli. Po zelji malo lovorovog u prahu ili citav lovorov list.  Dinstati na laganoj temperature 1 sat. Ako tecnost ispari naliti malo govedjim temeljcem. Po zelji zapeci u rerni, pola sata na 200C. Prijatno!

No comments:

Post a Comment