Pages

Wednesday, February 8, 2017

Fina corbica sa pastom i povrcem

Predivna corbica koja hrani I tijelo I dusu. Nama obicno ostane paste u kesicama koju ne znam kako bih iskoristila jer je nema dovoljno za cijeli obrok. Toplo preporucujem!















Potrebni sastojci:
1 glavica luka
3 cehna cesnjaka
2 stalka celera
2 mrkvice
5 krompira
4 paradajza
1 kasika susenog paradajza
5 kasika sjeckanog persina
1 paprika
casa tjestenine po vasem izbru
50 gr dimljenog sira
2 kasike parmezana
1 kasikica soli
ljuta mljevena paprika po izboru
biber
bijeli luk u prahu
3 kasike masla
3 kasike maslinova ulja

Prziti luk dok ne zastakli pa dodati ostalo povrce osim paradajza. Dinstati na laganoj temperaturi desetak minuta ili dok fino pocne rumeniti. Isjeckati paradajz pa dodati I nastaviti sa dinstanjem. Kad se paradajz uprzi doliti temeljac, ja obicno koristim domaci, koji napravim unaprijed I zaledim.

Kad provri dodati pastu I kuhati dok ne omeksa. Povrce bi trebalo biti skoro gotovu u procesu dinstanja.

Kad je pasta gotova dodati suseni paradajz, persin I sireve. Kad provri izmjesati I ostaviti poklopljeno desetak minuta da se kuhanje zavrsi. Prijatno!

No comments:

Post a Comment