Njoke sam po njenom receptu pravila vec ranije klik ovdje za recept , ali ne u ovom umaku, I zaista su divni, prozracni I lagani kao pjenica.
I zaista se brzo I lako prave. Ako napravite vise nego vam treba za jedan obrok, mozete ih zalediti, I eto vam divnog rucka za deset minuta, jer doslovice toliko treba da se napravi ovaj divni umak.
Za umak:
2 dl vrhnja za kuhanje
50 - 100 gr gorgonzole
40 gr maslaca
50 gr parmezana
Prvo sve sastojke za sos trebate staviti u posudu u kojoj cete dodavati njoke. Zagrijte sastojke na laganoj temperature da se fino otope I sjedine. Ja sam ih lagano mijesala s vremena na vrijeme.
Njoke kuhati u provreloj vodi tek dok isplivaju na povrsinu. Kuhane njoke dodati u sos. Lagano ih izmjesati da se njoki fino obaviju sosom. Servirati odmah
U tek!
No comments:
Post a Comment