Pages

Sunday, August 26, 2018

Piletina pecena u rerni i kuskus kao prilog

Nasa omiljena piletina je svakako ona pecena u rerni. Danas za prilog I kuskus....


Ovo mi je najjednostavniji a ujedno I najfiniji nacin spremanja piletine. Piletinu posoliti I dodati malo ljute I slatke paprike okolo. Pored pileta izrezati bijeli I crni luk. Preliti uljem I peci na 430 F. Posle pola sata poceti preljevati sopstvenim sokom svakih deset minuta. Gotovo je kad porumeni po vasem ukusu.
 Kuskus je svakako lagano pripremiti, I kad je pile vec peceno poceti spremati kuskus. Za cetiri osobe vam je potrebno dvije case od 2 dl kuskusa, 2 dl vode, soli po ukusu I  1 kasika masla ili putera.

Provreti vodu sa solju I puterom pa dodati kuskus. Smanjiti na nisku temperature pa lagano mijesati oko pet minuta da se kuskus fino ukuha ali da se ne raspadne.

Urezati persin, jednu narandju, na kockice pola paradajza I preliti sokom od pecenja.
Prijatno!

No comments:

Post a Comment