Pages

Saturday, June 1, 2019

Pasa lokum

Ovaj fini kolac ne samo sto je lagano za napraviti, nego I jako brzo. Dovoljno vam je oko sat da ga napravite I jos malo da ga rashladite I to je to. Ja sam jutros imala neplaniranog gosta, I za cas sam sve to smutila I svima se dopao




Potrebni sastojci:

malo putera za podmazati lim
100 gr kokosa za posuti po limu

za pudding:

1 litar mlijeka

150 gr secera

120 gr brasna
4 pune kasike kakao
2 vanillin secera

75 gr putera

Za kremu:

2/3 sira philadelphija
4/5 pakovanja vrhnja za slag
4 velike kasike secera u prahu
3 kasike vanilla ekstrakta

Priprema:

lim namazati puterom pa posuti kokosovim brasnom



staviti secer da se topi u posudi od dva litra



u medjuvremenu izmjesati brasno kakao I vanillin secer. dodavati mlijeka da dobijete smjesu kao za palacinke.



Kad se secer fino karamelizirao, preliti sa preostalim mlijekom I ostaviti da prokuha. U prokuhalo mlijeko lagano sipati smjesu od brasna I kakao neprestano mjesajuci zicom.



Kuhati 2-3 minuta da se brasno fino skuha.

Odah dodati puter I fino izmjesati.

Izliti u lim, rasporedjujuci ravnomjerno, jer ce biti lakse rasporediti smjesu po kokosu.



Prekriti sa prozirnom folijom da se ne stvori kozica preko I ostaviti da se ohladi u potpunosit.



U medjuvremenu izmjesati krem sir sa vanilom I secerom. Lagano dodavati vrhnje lagano miksajuci. Rasprediti po kolacu, pa izrezati na dvanaest jednakih dijelova. Polako jedan po jedan dio rolati u rolate.



Ostaviti u frizider do upotrebe.






Rashladiti I uzivati! Prijatno1

No comments:

Post a Comment