Pages

Sunday, December 5, 2021

Heljdusa

 



Potrebni sastojci:


350 gr heldinog brasna

150 gr bijelog brasna

2 jaja

prstohvat soli

mlijeka da dobijemo tijesto za palacinke


Premaz:


600 gr mladog sira

150 gr kajmaka

150 gr starog sira (travnicki odlican izbor)

2 jaja

soli po potrebi




Peci palacinke (ja sam pekla vece, vrhom puna kutljaca) na tavi za palacinke. 




Pripremiti lim, premazati uljem. Rernu ukljuciti na 450 F.

Pripremiti fil, i poceti odmah slagati pitu. Fila treba biti dovoljno da pita ne bi bila suha.




Kako pecemo palacinke tako se pita slaze. Svaku palacinku mazati sa sasvim malo ulja. Vrh premazati sa preostalim nadjevom i staviti peci. 




Peci 20 - 25 minuta. Prijatno!


No comments:

Post a Comment