Pages

Thursday, June 9, 2022

Tuscan Scallops

 Predivan i brz rucak. 



Potrebni sastojci:

1 pound scallops (jakovljeve kapice)

1 cup vrhnja za kuhanje

1/2 cup temeljca od piletine ili povrca

2 cehna bijelog luka

3-4 susenog paradajza

2 kasike rendanog parmezana

2-3 sake spinata

2 velike kasike sjeckanog persuna

italijan seasoning, so, biber, maslinovo ulje.

Posluziti uz prepecen hljeb!

Ugrijati tavu pa staviti 2-3 kasike maslinova ulja. Prziti scallops sa obadvije strane 2-3 minute. Zaliti pilecim temeljcem. 

Pustiti da prokuha pa dodati vrhnje za kuhanje, suhi paradajz i zacine. Na kraju dodati i dvije tri sake spinata i persunovog lista i parmezan. Zaciniti po ukusu. Ostaviti da vrije dvije tri minute pa iskljuciti 


Uz ovo divno jelo, imali smo i slatki krompir punjen salsom od avokada i crnog graha. 




Prijatno!

No comments:

Post a Comment