Pages

Saturday, October 1, 2022

Supa sa karfiolom i cheddar sirom

 

Postoji bezbroj nacina da pravite ovu supu, bezmesnu, mesnu, manje gustu samo sa sirom ili da dodate i pileci temeljac kao sto sam ja danas uradila.

Potrebni sastojci:

1 mala glavica luka

1 kasika putera

1 mrkva srednje velicine

1/4 cup brasna

2 kasike putera (za napraviti beshamel)

2 cups mlijeka 2 cups pileceg temeljca

300 gr brokoli

so, biber, muskatni orascic

8 oz cheddar sira

Staviti brokoli da se obari, kad prokljuca 3-4 minute. 

Prziti luk na kasiki putera, pa dodati sitno sjecenu mrkvu. Kad se luk fino isprizio, dodati preostali puter i brasno pa prziti tek da zamirise ali ne i da boju promijeni

Dodati mlijeko (ili half and half) neprestano mijesajuci. Kad se fino sjedinilo i provrilo dodati pileci temeljac. 

Dodati sve zacine i na kraju dodati i prokuhane brokole. 

Kad se sve fino sjedinilo doati 8 oz chedar sira. 

Servirati odmah. Prepecen hleljeb ide dobro sa ovom supom  - corbom, ali sam ja imala ustipaka od dorucka!

Prijatno!





No comments:

Post a Comment