Pages

Saturday, June 3, 2023

Peri peri piletina

 Apsolutno ukusna, super fina piletina, mozete koristiti bilo koje djelove piletine, kod mene su bataci i karabataci. 




Potrebni sastojci:

1 velika crvena paprika

1 velika glavica luka

6 cehni bijelog luka

1 kasika crvene paprike

1 kasika persuna

1 kasikica soli

1/4 kasikice bibera

bijeli, crni luk u prahu, oregano

3 kasike ulja

1 kasika crvenog octa

1/2 limuna iscjedjenog

1 pile ili10 tak bataka ili karabataka


Priprema:

Prvo sve sastojke ocistiti.


Procesirati u food procesoru. 



 Piletinu oprati, posusiti, pa preliti smjesu preko nje. Ostaviti u frizider 1-4 sata ne vise da se pajca. 



Ukljuciti rernu na 375 F. 

Piletinu izruciti u tepsiju, ovdje bi najbolje bilo koristiti zemljanu. Izmedju ubaciti nekoliko krompira, izrezanih i zacinjenih pozelji.



Prekriti folijom i peci 45 minuta.

Otrkriti piletinu pa peci jos 40minuta do fine rumene boje.


Prijatno!


No comments:

Post a Comment