Pages

Wednesday, May 31, 2023

Podvarak sa piletinom i kranjskim kobasicama


 Kupus isjeci veoma sitno, ja svoj preperem jer ne volimo previse kiselo. Ostaviti da se ocjedi, a u medjuvremenu preprziti glavicu luka.

Dodati isjeckani kupus i prziti desetak minuta. 

Dodati 2 kasike crvene paprike, malo bibera i dvije tri cehne bijelog luka. Doliti 2 dl vode. 

Kuhati desetak minuta na najjacoj temperaturi.

U medjuvremenu zaciniti 4 bataka ili karabataka i preprziti sa obadvije strane da fino porumeni. Na istom ulju preprziti i dvije kranjske kobasice. 

Na dno vatrostalne posude staviti kasiku ulja pa izliti kupus. Na kupus staviti piletinu, kobasice ostaviti za 10 minuta pred kraj pecenja.  Dodati dva tri lovorova lista, nesto persuna i bijelog luka. 

Sve peci na 200/395 45 minuta. Deset minuta pred kraj pecenja dodati i kranjske kobasice. 

Uzivati! 

No comments:

Post a Comment