Pages

Tuesday, May 30, 2023

Bulgur sa povrcem

 Ovaj divni djuvec odnosno bulgur sa povrcem sam isprobala kad je Zorica (bik) postala cool sef na coolinarici i zaista je divan pa prenosim recept na svoj blog. 


 1 kom. crnog luka
3 kom. paprike,različitih boja
2 kom. tikvice
2 kom. plavog patlidžana
4 kom. paradaiza
50 gr. pršute
200 gr. pilećeg belog mesa
200 gr. bulgura
3 kom. šargarepe
3 dl bujona

Povrće očistiti i iseći :patlidžan,tikvice,šargarepu i luk na što tanje ploške,papriku na štapiće..Paradaiz preliti vrelom vodom,posle par minuta staviti u hladnu vodu i skinuti kožicu.I njega iseći na tanke ploške.

Pršutu i meso iseći na štapiće.

U vok sipati kašiku ulja pa staviti luk da se isprži.Dodati zatim pršutu,pa meso.Kada se meso zapeče sa svih strana dodati papriku,posle par minuta dodati plavi patlidžan i doliti par kašika  supe.Zatim staviti tikvice,šargarepu ,ali samo dodavati bez mešanja.Na kraju staviti oljušten paradaiz.Posuti bulgur odgore,naliti sa šoljom bujona,protresti i poklopiti posudu.Doliti još tečnosti ako je potrebno i stalno pomalo prodrmati posudu.

Kada bulgur omekša dodati biber,peršun i ako treba još malo posoliti.

 Može se koristiti i meso i šargarepa iz pileće supe.


Uzivajte!

Original recept 

No comments:

Post a Comment