Pages

Saturday, November 18, 2023

Cufte u bijelom sosu

 


Potrebni sastojci:

750 gr mesa

1 jaje

1/2 cup mrvica, ja koristim zacinjene panko

1/2 cup mlijeka

35 gr vrhnja za kuhanje

1/2 glavice crnog ili ljubicastog luka

2 kasike sjeckanog persina

zacini po ukusu

Za przenje:

1 kasika maslaca

2 kasike ulja

Za sos:

1/3 cup putera

1/4 brasna

250 ml govedjeg temeljca

250 ml pileceg temeljca

1 kasika senfa

1 kasika soy sosa

do 1 cup vrhnja za kuhanje, ili po ukusu

zacini po ukusu

sjeckani persun


Pomijesati suhe mrvice sa mlijekom, zacinima, jajetom i vrhnjem i ostaviti desetak minuta. Umijesati ostale sastojke i praviti kuglice zeljene velicine. Uvaljati ih u brasno i prziti na mjesavini ulja i putera  u dva puta. 

Kuglice spremiti u topao tanjir, a u istoj tavi praviti sos, tako sto istopimo puter pa dodamo brasno i mjesamo dok se porumeni. Uliti temeljac i jedan i drugi, pa mijesati da se sve fino sjedini i prokuha. 

Dodati zacine,  i cufte i ostaviti sve da prokuha koji minut. 

Servirati sa prilogom po zelji, plain riza je super prilog!

No comments:

Post a Comment