Ovu predivna supa je moja kcerka pravila prije nekoliko sedmica i ideju kao i upustvo kako je pravila je podielila sa mnom. Nisam mogla ni zamisliti da je ova supa osim sto je vrlo okrepljujuca i jako ukusna i mirisna, a uz prepecen hljeb ili bez odlicna vecera.
Potrebni sastojci:
za kuglice:
oko 450-500 gr mljevenog mesa
so, biber, bijeli luk, kajen paprika
1 jaje
2 kasike prezle
1 kasika sjeckanog kopra
1 kasika parmezan sira
Umijesiti fino, praviti male kuglice, pa ih redati u lim za rernu prestrt papirom pa peci 10 tak minuta na 400 dok fino porumene.
U medjuvremenu uprziti luk, mrkvu, celer i ja sam stavila jednu malu ljutu papriku (jalapeno) pa dodati koju cehnu bijelog luka na kraju przenja i jos proprziti minut dva.
Zaliti pilecim temeljcom u koji smo dodali i casu govedjeg temeljca. Dodati dva tri bay leaves, Sacekati da provri, dodati kuglice pa kuhati petnaestak minuta. Dodati i saku omiljene tjestenine, pa kuhati jos desetak minuta.
Na kraju kuhanja dodati oko pola kg spinata i pola vezice persina. Sacekati da prevri pa Zaciniti sa parmezanom. Prijatno!
No comments:
Post a Comment