Pages

Monday, April 14, 2014

Pasta i kozice (shrimp) u besamel sosu












Pripremljeno da se pece sutra za rucak. Nadam se da cu uspjeti slikati kad se fino zapece u rerni.


Potrebno: 
1 pakovanje paste po vasem izboru skuhati al dente
1/2 kg shrimpa (racica)
1 kasika isjeckanog persina
1 paprika crvena isjeckana na kockice
2 mlada luka isjeckana na kolutice
so, biber, puter po ukusu

Za sos:
2 kasike putera
3 kasike brasna
2 case vrhnja za kuhanje (moze i mlijeko)
3 kasike mrvica od hljeba
2 kasike parmezana
so, biber, peper flakes po ukusu

Dok kuhamo pastu napraviti besamel. Rastopiti puter i dodati brasno, mijesati tek toliko da se sjedini i da se izgubi okus brasna. Dodati mlijeko ili vrhnje za kuhanje koje bi do sada trebalo biti vrelo. Mijesiti sos da se dobije glatka masa. Zaciniti po ukusu.

Pastu oprati, i pomijesati sa shrimpom i povrcem. Dodati sos i sve fino imjesati. Ako cete pastu zapeci narendi dan onda ne dodavati sos. Staviti preko sir i mrvice i zapeci 20-25 minuta na 200 (395 F). Uzivati u divnom obroku.



No comments:

Post a Comment