Pages

Tuesday, July 29, 2014

Giro piletina

Super brz I fin rucak, jos ako prethodno napravite ili kupite vec gotov pita bread (pogacice za giro), I marinirate piletinu dan unaprijed, rucak je za cas na stolu. Naravno ja bih preporucila da napravite svoje giro pogacice po ovom receptu, jer kupljene nikad nisu tako fine, dok domace su tako dobre da ih pozelite jesti same bez icega.

 
 
Potrebni sastojci:
 
1/2 kg piletine od prsa bez kosti
3 kaskike maslinova ulja
1 kasikica oregane
sok od jednog limuna
prstohvat soli
prstohvat bibera
 
 
Za tsatziki sos:
1 krastavac,
12 solje grckog jogurta
1 kasika sjeckanog kopra
malo soli.
 
Sve sastojke za piletinu pomijesati u plasticnu kesu za zamrzivac I ostaviti u frizider bar sat, moze I preko noci. Piletina treba da bude isjecena na sitne trakice.
 
Prije nego cete poceti peci piletinu napraviti sos. Sitno isjeckati krastavac, posoliti I ostaviti da pusti vodu.
 
Piletinu peci 7-9 minuta dok fino porumeni I bude pecena sa svih strana, Marinadu baciti.
 
Krastavce dobro iscijediti od vode, pomijesati sa jogurtom, dodati kopar I izmjesati. Na svaku pogacicu staviti malo piletine, kasiku sosa I malo sjeckanog luka, po zelji moze ici I paradajz. Uzivati
 


No comments:

Post a Comment