Pages

Friday, August 22, 2014

Krem supa od pecurki

Divna supa od pecurki...

 
 
1 pak gljiva (oko 450 gr)
3-4 krompira srednje velicine
2 praziluka
2 glavice luka (manje)
3 cehna cesnjaka
2-3 kasike maslinova ulja
1 kasika putera
1 kasika vegete
1 kasikica bibera
1/2 male kasikice soli 
malo persina, timijana I muskatnog orascica
2-3 kasifke kiselog vrhnja, jogurta ili kefira                                                           


Priprema:

Luk, praziluk i bijeli luk prziti na maslinovu ulju i puteru. Zaciniti sa biberom, vegetom i solju i prziti dok se ne pocne karamelizovati na dnu serpe. Dodati isjeckane gljive i krompir i naliti sa 1.5 litar vode. Dodati jos malo vegete, soli, bibera  i kuhati na laganoj vatri dok povrce ne omeksa.

Sa stapnim mikserom usitniti povrce, dodati thyme i kiselo vrnje pa vratiti jos 5 minuta da prokuha.
Prije sluzenja posuti sjeckanim persinom

No comments:

Post a Comment