Potrebni sastojci:
650 gr brasna
1/2 kasike soli
1-2 grama germe, ili tek koliko moze stati na vrh kasike
550 gr vode cca
Brasno stavite u dublju plasticnu posudu. Dodajte so I germu, I dolijte vecinu vode. Nije svako brasno isto, pa sacuvajte malo vode I dolijte po potrebi. Drvenom kasikom umijesite tijesto, tek toliko da se fino mijesi bez ikakvog napora. Ako je potrebno dodajte I to malo preostale vode, a ako ste dobili fino umjeseno mekano tijesto ne dodajite vise.
Pokrijte kuhinjskom krpom, I ostavite u kuhinji preko noci da nadodje. Ujutru premijesite, dodajte u lim malo vise ulja nego trebate za podmazivanje lima I premijesite tijesto na ulju.
Ostavite da ponovo nadodje pa pecite u zagrijanoj rerni na 220 C dok porumeni, samnjite na 180 I pecite sve ukupno 45 minuta.
Prijatno!
No comments:
Post a Comment